вівторок, 9 вересня 2014 р.

Список персонажів - Перевтілення. Франц Кафка

Грегор Замза - комівояжер і протагоніст історії. Грегор ненавидить свою роботу, але продовжує працювати, бо відчуває обов'язок сплачувати борг батька й дбати про свою сім'ю. Він перетворився на велику комаху і в такому стані провів решту свого життя. Іншим він здається огидним і не таким, як був колись, але всередині Грегор залишився тим самим. Він щосили намагається примирити рештки своєї людяності із новим фізичним станом.

Грета Замза - сестра Грегора. Юна дівчина на порозі дорослого життя. Спершу вона дуже турбується і співчуває Грегору, але потім ображається на нього, бо наслідки перевтілення Грегора починають негативно впливати на її власне життя.

Батько - батько Грегора. Втратив свій бізнес, що виснажило і емоційно зламало його, але вимушений повернутися на роботу після того, що трапилося з Грегором. Незважаючи на те, що нова робота пішла йому на користь, він дуже ворожо ставиться до Грегора.

Мати - мати Грегора. Тендітна і заклопотана, мати розривається між любов'ю до Грегора і її жаху від нового стану сина. Грета і батько Грегора хочуть захистити її від усієї реальності перетворення її сина.

Хатня робітниця - стара вдова, прибиральниця в домі сім'ї Замза. Її взяли на службу після того, як звільнилася покоївка. Ця грубувата і чесна жінка без страху чи огиди сприймає стан Грегора.

Керівник - шеф Грегора. Недовірливий і владний, він натякає на те, що Грегор погано працює. Побачивши Грегора, він лякається і втікає.

Квартиранти - три тимчасові квартиранти в домі Замза. Для них дуже важливі порядок і чистота, тому їх охоплює жах, коли вони довідуються про Грегора.

Покоївка - перша служанка сім'ї Замза. Вона нажахана тим, яким став Грегор, і просить сім'ю звільнити її.